fredag 17 juli 2009

Framme och igång!

Jag tänkte ge er en sammanfattning av mina första dagar här i Melbourne.

Dag 1. Onsdagen den 15 juli.

Umgicks med en kille från Paris som heter Paul. Han bor i samma rum som mig på "The Nunnery", vilket inte är ett kloster utan ett hostel. Paul är en ganska lustig filur, bland annat splattrar han med benen när han går, klättrar på våningssängarna samtidigt som man pratar med honom och har nu köpt piller för att han inte kan sova trots att han verkar sova mest hela tiden. Jag och Paul gick in till stan och fixade telefonkort och käkade indiskt, sen gick jag och la mig och sov i några timmar eftersom jag var rätt körd efter den långa flygturen.


Efter att jag vaknat runt sju, gick jag runt här i området, Fitzroy, och hade mig en titt. Och jag gillar det! Riktigt härliga pubar och restauranger och affärer som är väldigt mysiga med massa fina smycken och kläder. Kvällen avslutades med att en nyvaken Paul ringde och undrade var jag tagit vägen och vi bestämde oss för att äta sushi på det här mysiga stället.


Dag 2. Torsdagen den 16 juli.


Vaknade och kände mig fortfarande helt körd men bestämde mig till slut efter att ha tagit en mycket stark huvudvärkstablett att gå till universitetet. La Trobe ligger en liten bit utanför stan och jag hade inte riktigt någon karta men tänkte att det skulle lösa sig iallafall. Efter att ha gått i två och en halvtimme började jag känna mig lite trött men eftersom jag visste vilken spårvagn som gick till universitet visste jag att jag var på rätt väg när jag såg den åka förbi. Jag staplade in i en affär och blev uppläxad om att man inte kunde gå till universitet eftersom det var alldeles för långt så jag bestämde mig för att ta spårvagnen, vilket tog tjugo minuter till.


Framme på universitet fick jag en hel massa information, en ful väska och så skaffade jag ett australiensiskt bankkonto. Dessutom registrerade jag mig så nu är jag på gång.

Efter det hittade jag en lapp med annonsering om ett ledigt rum i närheten av universitetet så jag ringde och det slutade med att jag satt hos ett par som båda brinner för och jobbar med musik! Haha. Eventuellt blir det så att jag hyr ett rum i deras förortsvilla även om det kanske inte är riktigt optimalt, men det skulle i så fall troligtvis leda till någon slags musikalisk utveckling.


Efter denna uttröttande tur drog jag tillbaka till hostelet och det slutade med att jag gick ut och åt riktigt god pasta med en snubbe från en liten stad utanför Adelaide som jobbar med att sälja ostron. Så den här killen hade bil, eftersom han kör ostron från Adelaide till Melbourne en gång i veckan, vilket var riktigt bra då jag var sjukt less på att gå. Vi tog en runda in i centrum och stannade till på casinot där jag "fotbollsfarsade" några killar från Nya Zeeland.



Idag ska jag leta efter boende mer inne i stan, en lägenhet i närheten av där jag bor nu skulle egentligen vara helt optimalt. Sen ska jag nog försöka ta mig ner och ta en titt på stranden och i kväll ska jag ut och äta med en fransyska och sen är det vin och ostbjudning på hostelet.



Hörs snart!


Puss Hanna

4 kommentarer:

  1. haha det låter ju hur bra som helst! speciellt det med musikalisk utveckling..och den fula väskan för all del!
    fortstätt fotbollsfarsa dem, det behöver de!
    kramar lyd

    SvaraRadera
  2. Du kan väl briljera med de där 10 CD-skivorna

    Bästa vänne JOJO

    SvaraRadera
  3. Haha, Johanna fick in den jag skulle lobba upp!!
    Saknar din härliga stämma, tune up tune in, måste fixa skype!!

    Kärlek till dig från mig!! / KD

    SvaraRadera
  4. haha vad söta ni är som tävlar om vem som kan tracka mig bäst, bara så ni vet så briljerade jag på jazz cluben genom att faktiskt kunna uttala mig om min musiksmak. haha. Det hela utgick dock från de tio cd-skivorna.

    SvaraRadera