söndag 15 november 2009

tiden här i berlin är utmanande men rolig.
tydligen är det nästa vecka en stor strejk bland studenterna för att protestera mot att universiteten i tyskland får för lite pengar. folk kommer inte gå på föreläsningarna samt ockupera aulan.
vi får se hur det går!

6 kommentarer:

  1. hoppas du tänker strejkbryta!
    allt det där låter suspekt och lite småkorkat

    SvaraRadera
  2. Jag var 69 i Berlin o protesterade,så kan även du om det behövs!/pappa

    SvaraRadera
  3. haha vater, vad protesterade ni mot då?

    SvaraRadera
  4. @fredrik: tja å ena sidan kan man ju se att det kanske inte påverkar och att ingen bryr sig om diverse studenter skolkar. men å andra sidan är det ganska uppfriskande att folk iallafall bryr sig tillräckligt för att faktiskt göra nåt aktivt till skillnad från i linköping där alla gnäller men ingen gör nåt.
    jag står väl mitt emellan, jag är inte så himla insatt så jag går väl på föreläsningarna som vanligt. men jag tar på mig duffeln så kan jag låtsas att det är 1969!

    SvaraRadera
  5. Söddis ska alltid skapa nån sorts debatt! Lyds, strejka eller inte strejka! Men låt det inte sprida sig till de galna franska studenterna, för de ockuperar inte bara aulan, de stänger igen hela skolor...

    SvaraRadera
  6. min pappa kastade sten på polisen! han tyckte jag skulle upprätthålla nåt slags arv här i Berlin 40 år senare, men jag är en seriös student jag.
    ja fransmännen är galna!

    SvaraRadera